خدمات ماهواره‌ای (VSAT)

ارتباطات ماهواره‌ای، یکی از روش‌های کارآمد ارتباطی برای ایجاد شبکه‌های خصوصی انتقال داده و دسترسی به شبکه اینترنت می‌باشد. در اولین سال‌های ورود اینترنت به کشور و قبل از آنکه پهنای باند اینترنت بین‌الملل، از طریق بستر فیبرنوری تامین گردد، ارتباطات ماهواره‌ای دوطرفه و یک‌طرفه مورد استفاده فراوان شرکت‌های ارایه کننده خدمات اینترنت (ISP) قرار می‌گرفت. با افزایش ظرفیت پهنای باند ورودی اینترنت از طریق شبکه فیبر به ایران، تجهیزات ماهواره‌ای دریافت اینترنت به تدریج در کشور برچیده شدند، اما ارایه خدمات ماهواره‌ای (VSAT) موضوع پروانه مستقلی با عنوان خدمات انتقال داده از طریق ماهواره (SAP) قرار گرفت. شرکت پارس ارتباطات از گروه شرکت‌های پارس آنلاین، یکی از اولین دریافت‌کنندگان پروانه SAP می‌باشد.

سیاست پارس آنلاین برای ایجاد و بهره‌برداری از ارتباطات ماهواره‌ای، انتخاب شرکای تجاری خارجی فنی و تجهیزاتی است که همواره در زمره برترین تولیدکنندگان تجهیزات (STM / EMC ،Comtech و iDirect) و تامین‌کنندگان پهنای باند ماهواره‌ای (IntelSat و EutelSat) قرار دارند. سه مشخصه اصلی این شرکا که همواره در کانون توجه پارس آنلاین قرار دارند عبارتند از:

  • برخورداری از پیشرفته‌ترین و جدیدترین فناوری‌های روز دنیا،
  • انعقاد قرارداد مستقیم با پارس آنلاین و عدم تاثیر پذیری از مسایل تحریم،
  • ارایه خدمات پشتیبانی مستقیم، انتقال تکنولوژی و برگزاری آموزش‌های تخصصی ویژه کارکنان و مشتریان پارس آنلاین.
شبکه ماهواره‌ای پارس آنلاین
خدمات ماهواره‌ای ویژه دکل‌های حفاری

شبکه‌های ماهواره‌ای پارس آنلاین

ظرف ۱۰ سال گذشته و پس از اخذ پروانه SAP، پارس آنلاین فناوری‌های گوناگونی را در شبکه‌های VSAT خود بکارگیری نموده است. به طور کلی شبکه ماهواره‌ای پارس آنلاین به دو دسته پلتفرم‌های اشتراک‌گذاری پهنای باند و پهنای باند اختصاصی تقسیم می‌شود. پلتفرم اشتراکی معمولا مناسب مصارفی (مانند شبکه‌های بانکی) است که به پهنای باند کمی نیاز دارند. اما پلتفرم اختصاصی ویژه خدماتی است که به اختصاص پهنای باند بسیار بیشتری نیاز دارند. خدماتی مانند VoIP — Voice over IP ،Video on Demand — VOD، نرم‌افزارهای کاربردی و دسترسی به شبکه اینترنت برای مرور صفحات وب.

فناوری‌های نوین در شبکه‌های ماهواره‌ای پارس آنلاین

هاب‌های ماهواره‌ای (VSAT HUBs) پارس آنلاین در مرکز ماهواره‎ای (Teleport) پارس آنلاین در پارک فناوری پردیس قرار دارند. در پلتفرم اشتراکی از فناوری TDM-TDMA یا DVB-RCS و تامین‌کنندگان معتبر جهانی از جمله (STM (EMC و iDirect استفاده می‌شود. در پلتفرم اختصاصی در هر دو مسیر دریافت و ارسال از فناوری SCPC-DVB یا SCPC و تجهیزات یکی از بهترین سازندگان (Comtech) استفاده می‌شود.

Auto Deploy Antennas

در هر دوی این پلتفرم‌ها، مسیر ارسال از هاب به ترمینال‌ها (دریافت ترمینال‌ها) به صورت DVB-S2 می‌باشد که یکی از فناوری‌های به اشتراک‌گذاری پهنای باند است. با کمک این فناوری، ترمینال‌ها پهنای باند بیشتری را از ماهواره دریافت می‌کنند. این مسئله برای ارایه برخی سرویس‌ها مانند صدا و تصویر بسیار حیاتی است. از این فناوری برای پخش کانال‌های تلویزیونی نیز استفاده می‌شود. پلتفرم اشتراکی بیشتر در شبکه‌های بانکی مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما در مصارفی که به پهنای باند و سرعت پایدار بیشتری نیاز دارند از پلتفرم اختصاصی استفاده می‌شود.

 پوشش کامل ماهواره‌ایتجهیزات ماهواره‌ای

ماهواره‌هایی که در شبکه VSAT پارس آنلاین مورد استفاده قرار می‌گیرند، از جمله بهترین ماهواره‌های اپراتورهای بزرگی همچون IntelSat و EutelSat هستند و تمامی سرزمین ایران، خلیج فارس و کشورهای همجوار را با توان 52~54 db تحت پوشش کامل خود قرار داده‌اند. با استفاده از این ماهواره‌ها، امکان ارایه خدمات VSAT در هر نقطه‌ای از این مناطق وجود دارد. همچنین به جهت پوشش کامل و توان بالای این ماهواره‌ها، ترمینال‌ها (ایستگاه‌های ریموت) این توانایی را دارند تا در اغلب نقاط کشور با آنتن‌های قطر ۱.۲ متر و با ظرفیت چند مگابیت بر ثانیه، پهنای باند را تامین نمایند. هاب‌های ماهواره‌ای پارس آنلاین به صورت همزمان به دو ماهواره (Dual Beam) بین‌المللی طرف قرارداد متصل بوده و بدین ترتیب در نقاطی از شبکه مشترک که به دلیل موانع محلی یا امواج مزاحم، امکان اتصال به ماهواره‌ای مقدور نباشد، خدمات از طریق اتصال به ماهواره دیگری به مشتری ارایه خواهد شد.

خدمات شبکه ماهواره‌ای پارس آنلاین

به صورت کلی، پارس آنلاین دو نوع خدمات را در شبکه‌های ماهواره‌‍ای خود ارایه می‌کند:

  • ایجاد شبکه خصوصی انتقال داده‌ها (VPN)
  • دسترسی به شبکه اینترنت

شبکه خصوصی انتقال داده‌ها

در یک شبکه خصوصی انتقال داده‌ها که بر بستر ماهواره‌ای راه‌اندازی شده باشد، داده‌ها و اطلاعات سازمانی و داخلی مشتریان در محیطی کاملا خصوصی و امن مبادله می‌شوند. این شبکه خصوصی به عنوان یک شبکه بسته، ارتباطی به سایر شبکه‌های ارتباطی مانند اینترنت نخواهد داشت. در این روش، معمولا دفتر مرکزی مشتری (HQ) از طریق ارتباط رادیویی یا فیبر نوری به مرکز ماهواره‌ای پارس آنلاین متصل می‌شود تا کلیه ترمینال‌های ماهواره‌ای مشتری در اقصی نقاط کشور، پس از ارتباط با هاب مرکزی پارس آنلاین و از طریق ارتباط زمینی به دفتر مرکزی مشتری اتصال یابند.

بکارگیری ارتباطات ماهواره‌ای توسط اپراتور تلفن همراه (ایرانسل)

هاب اختصاصی

در برخی موارد و بنا به دلایل سازمانی، بعضی از مشتریان درخواست نصب هاب ماهواره‌ای در محل ساختمان مرکزی خود را دارند. در این گونه موارد، پارس آنلاین، هاب ماهواره‌ای را در محل مشتری نصب و راه اندازی نموده و بدین ترتیب، مشتری دارای یک شبکه کاملا مستقل ماهواره‌ای می‌شود. این شبکه امکان دریافت انواع خدمات ارتباطی و اطلاعاتی از قبیل تبادل اطلاعات سازمانی، دسترسی به اینترنت، انتقال خطوط تلفن داخلی و شهری را برای مشتری فراهم می‌کند. هر چند به دلیل هزینه‌های بالای خدمات هاب اختصاصی، عمده مشتری این نوع خدمات، بانک‌ها، اپراتورهای تلفن همراه و صنعت نفت و پتروشیمی می‌باشند.

دسترسی به شبکه اینترنت

در مناطق و نقاطی از کشور که امکان ارتباط زمینی (رادیویی یا کابلی) وجود ندارد، تنها راه دسترسی به شبکه اینترنت از طریق ارتباط ماهواره‌ای است. هاب‌های ماهواره‌ای پارس آنلاین که در مرکز ماهواره این شرکت قرار دارند با ظرفیتی بسیار بالا به شبکه جهانی اینترنت متصل می‌باشند. مشتریانی که از طریق ترمینال‌های ماهواره‌ای نیازمند دسترسی به شبکه اینترنت باشند، به هاب مرکزی پارس آنلاین متصل شده و بدین طریق، ارتباط آنها با شبکه اینترنت برقرار می‌گردد. در حال حاضر نقاط بسیاری در کشور از جمله دکل‌های حفاری در آب‌های خلیج فارس، دکل‌های حفاری و اکتشاف نفت در مناطق خشکی و دوردست، خطوط کشتیرانی و شناورهای تجاری، تفریحی و عملیاتی در آب‌های دریایی کشور، از طریق شبکه ماهواره‌ای پارس آنلاین به اینترنت متصل می‌باشند.

مشتریان ارتباطات ماهواره‌ای VSAT

مشتریان ارتباطات ماهواره‌ای، آن دسته از سازمان‌ها، ارگان‌ها، موسسات و شرکت‌های خصوصی و دولتی هستند که دارای دفاتر و شعب پراکنده و متعددی در سطح کشور هستند، و از ارتباطات ماهواره‌ای به عنوان تنها امکان ارتباطی موجود استفاده نموده یا از این نوع ارتباطات برای تامین شبکه پشتیبان ارتباطات زمینی خود بهره می‌برند. در هر دو صورت، ارتباطات ماهواره‌ای کاملا مستقل از شبکه‌های زمینی ایجاد می‌شوند. بانک‌ها، موسسات مالی و اعتباری، شرکت‌های صنعت نفت و پتروشیمی، خطوط کشتیرانی، سازمان‌های دولتی، اپراتورهای تلفن همراه و شرکت‌های پیمانکاری خصوصی و دولتی، از جمله مشتریان اصلی خدمات ماهواره‌ای به شمار می‌روند. کارشناسان شرکت پارس ارتباطات، با بررسی و شناخت دقیق نیازمند‌های مشتریان، بهترین طراحی ممکن را مبتنی بر تکنولوژی و توپولوژی مناسب، پیشنهاد می‌نمایند.

مرکز عملیات شبکه (NOC) پارس آنلاین که در مرکز ماهواره‌ای این شرکت در پارک فناوری پردیس واقع شده است، خدمات نگهداری و پشتیبانی ارتباطات ماهواره‌ای را به صورت ۲۴ ساعته و در تمامی ایام سال به مشتریان خود ارایه می‌دهد.

مشاوره تلفنی: ۸۲۲۰۸۱۲۰