قابلیت افزونگی و پایداری (N+1 Redundancy) در مراکز داده
این روزها بسیاری از سازمانها و کسب و کارها با کمک مجموعهای از سیستمهای مبتنی بر فناوری اطلاعات، خدمات خود را در حوزههای گوناگون به کاربران عرضه میکنند. اما حتی یک ساعت قطعی یا اختلال در سرویسهای آنها میتواند خسارات مالی، کاهش اعتبار و سلب اعتماد کاربران را به همراه داشته باشد. به طور مثال اگر وب سایت شما بدون اطلاع قبلی و به صورت پیش بینی نشده به دفعات از دسترس خارج شود، تصویری منفی از برند شما در ذهن مخاطبان شکل میگیرد.
اولین گام برای تضمین پایداری و دسترسپذیری یک سرویس اینترنتی، استقرار تجهیزات در مراکز دادهای است که بر طبق استانداردهای حرفهای و معتبری ایجاد شده باشند. یکی از مهمترین ویژگیهای چنین مراکزی، قابلیت افزونگی است که در انواع 2N+2 ،2N+1 ،2N ،N+2 ،N+1 و 3N/2 به سطوح مختلفی تقسیم میشود. افزونگی به معنای فراهم نمودن بالاترین سطح اطمینان و پایداری است و ما در این مقاله به معرفی ویژگیهای یک دیتاسنتر با قابلیت افزونگی N+1 یا N+1 Redundancy خواهیم پرداخت.
خصوصیات مراکز داده N (بدون قابلیت افزونگی)
حرف N در اینجا به معنای ظرفیت یا توان مورد نیاز، برای عملیاتی نمودن کلیه تجهیزات یک دیتاسنتر است. یک مرکز داده N، فاقد قابلیت افزونگی بوده و به اصطلاح non-redundant میباشد و هیچ ظرفیت اضافی برای پشتیبانی تجهیزات در مواقع اضطراری تعریف نشده است. این مراکز تنها از عهده پاسخگویی و تامین نیازهای تاسیساتی (برق، سرمایش،…) تجهیزات در بالاترین حجم فعالیتهای آنها برمیآیند. به بیان دیگر، مراکز داده N به محض بروز نقص فنی در عملکرد یکی از سیستمهای تاسیساتی، سختافزاری یا زیرساختی، بلافاصله از دسترس خارج شده و تا زمان رفع کامل نقص فنی، در ارایه سرویس با اختلال مواجه میشوند. در اینجا یک مثال ساده برای تعریف این گونه مراکز عنوان میکنیم. فرض کنید لاستیک خودروی شما پنجر میشود، اما هیچ لاستیک زاپاسی برای تعویض ندارید.
خصوصیات مراکز داده N+1 (دارای قابلیت افزونگی)
در معماری N+1، علاوه بر تامین ظرفیت و توان مورد نیاز تجهیزات موجود، یک ظرفیت پشتیبان اضافی نیز برای مواقع اضطراری تعریف میشود. به این معنا که جریان مداوم برق تضمین شده و کارکرد بدون وقفه امکانات زیرساختی، سیستم تهویه و سرمایشی مرکز داده حتی به هنگام بروز مشکل پیشبینی نشده تامین و تضمین میشود.
در اینگونه مراکز، معمولا به ازای حداقل هر ۴ واحد تجهیزات، ۱ واحد اضافی به عنوان واحد پشتیبان در نظر گرفته میشود. به عنوان نمونه، به ازای هر ۴ دیزل ژنراتور، ۱ دیزل ژنراتور اضافی و پشتیبان در نظر گرفته میشود تا در مواقع بروز نقص فنی برای یکی از ۴ دیزل ژنراتور اصلی، دیزل ژنراتور پشتیبان به صورت خودکار وارد عمل شده و بدین ترتیبت از توقف سرویس جلوگیری میشود. همچنین در صورت بروز مشکل در مسیر شبکه ارتباطی، مسیر جایگزین وارد عمل شده و از قطع سرویس جلوگیری میشود. در واقع فرض کنید وقتی لاستیک خودروی شما پنجر میشود، بلافاصله از لاستیک زاپاس استفاده میکنید و به حرکت خود ادامه میدهید.
اما سرمایه مورد نیاز برای طراحی و پیادهسازی یک مرکز داده با قابلیت افزونگی N+1 بسیار بالاست. به عنوان نمونه، بسیاری از شرکتها، میتوانند هزینه یک دیزل ژنراتور را متقبل شوند اما نه دو ژنراتور. بعلاوه، نگهداری از چنین تاسیساتی، نیازمند استخدام و بکارگیری نیروهای متخصص و خبره میباشد که هزینه پیادهسازی چنین مرکزی را دو چندان مینماید.
از این رو، برونسپاری (outsource) بهترین راهکاری است که برای بهرهمندی از یک مرکز داده استاندارد با قابلیت افزونگی N+1 پیشنهاد میشود. فضای اختصاصی و زیرساختی که توسط مراکز داده بزرگ در اختیار شما قرار میگیرند، قابلیت افزونگی را با کمترین هزینه برای شما فراهم نموده و تمام نیازهای شما را در این راستا برآورده میسازند.
مراکز داده با قابلیت افزونگی N+1 در ایران
مرکز داده پارس آنلاین از جمله معدود مراکز داخلی است که برپایه معماری افزونگی N+1 طراحی و پیادهسازی شده است. این مرکز آمادگی کامل دارد تا کلیه نیازهای حساس و مهم شرکتها، سازمانها و اشخاص حقیقی و حقوقی در حوزه خدمات مرکز داده را با بالاترین پایداری در داخل کشور تامین کند. همانگونه که بسیاری از مراکز مهم در صنایع استراتژیک، نیازهای زیرساختی خود را از طریق خدمات جامع دیتاسنتر پارس آنلاین مرتغع نمودهاند.
شما هم اکنون میتوانید از طریق تماس با شماره تلفن ۸۲۲۰۸۱۴۴ و یا مراجعه به صفحه فرم سفارش آنلاین، درخواست خود را جهت سفارش یا انجام مشاوره پیرامون خدمات دیتاسنتر ثبت کنید.