شبکه خصوصی انتقال داده (VPN)
شبکه خصوصی انتقال داده (Virtual Private Network) یا به اختصار VPN، شبکهای است که به صورت خصوصی برای مشتریان سازمانی بر بسترهای ارتباطی اپراتورها (زمینی، رادیویی بی سیم و ماهوارهای) ایجاد میشود. از آنجایی که مشتریان سازمانی برای تبادل اطلاعات داخلی و سازمانی خود از این شبکهها استفاده میکنند، پایداری (Availability) و امنیت (Security) این نوع شبکهها، دو مشخصه اصلی و حایز اهمیت میباشند. در شبکههای خصوصی انتقال دادهها، انواع بسترهای ارتباطی ثابت و سیار، توسط اپراتوری که پروانه ایجاد و بهره برداری از آنها را دارد، مورد استفاده قرار میگیرند. شرکت پارس آنلاین، خدمات شبکه خصوصی انتقال دادههای خود را بر بسترهای ارتباطی متنوعی ارایه میدهد که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.
شبکه رادیویی بیسیم پارس آنلاین
یکی از رایجترین و موثرترین روشهای ایجاد شبکه خصوصی انتقال دادهها، استفاده از بسترهای ارتباطی رادیویی بیسیم (Wireless) میباشد. در این روش از امواج رادیویی برای انتقال دادهها بین دو یا چند نقطه استفاده میشود و بر خلاف خطوط زمینی (مسی یا فیبری)، مراکز مخابراتی نقشی در این میان بر عهده ندارند. شبکههای رادیویی در دو باند فرکانسی آزاد (2.4، 5.4 و 5.8 گیگاهرتز) یا حرفهای ایجاد و مورد بهرهبرداری قرار میگیرند. از باندهای فرکانسی آزاد برای ارتباط با تجهیزات طرف مشتری، و از باندهای فرکانسی حرفهای برای ارتباط سایتها و تجهیزات هسته مرکزی شبکه رادیویی اپراتور استفاده میشود.
پیشنیازهای لازم برای استفاده از شبکه رادیویی پارس آنلاین
برای استفاده از شبکه بیسیم پارس آنلاین لازم است تا مکان جغرافیایی مورد نظر مشتری، از نظر “تداخل فرکانسی” و وجود “دید مستقیم” سنجیده شود. اگر در فاصله میان پاپ سایت (POP — Point of Presence) پارس آنلاین و دفتر مشتری، مکان دیگری در حال استفاده از فرکانسهای مجاز بیسیم باشد، امکان تداخل فرکانسی وجود خواهد داشت که میتواند ارایه خدمات را با مشکل روبرو سازد. در صورت وجود تداخل فرکانسی، ابتدا فرکانس در محدوده مجاز تغییر داده خواهد شد. اگر استفاده از هیچ یک از فرکانسهای مجاز در محدوده مورد نظر میسر نباشد و یا دید مستقیم بین مکان مشتری و پاپ سایت پارسآنلاین وجود نداشته باشد، پاپ سایت ارایه دهنده خدمات، به یکی دیگر از پاپ سایتهای پارس آنلاین در سطح شهر تهران جابهجا خواهد شد. پارس آنلاین با در اختیار داشتن بیش از ۷۰ پاپ سایت برای ارایه خدمات شبکه رادیویی خود در محدودهی تهران و کرج و شهرهای اطراف، امکان برقراری ارتباط بیسیم را برای اکثر این نقاط فراهم کرده است. چنانچه با وجود تمام تمهیدات در نظر گرفته شده، امکان برقراری ارتباط بیسیم برای سازمان شما میسر نباشد، پارس آنلاین بسترهای دیگری را (زمینی و ماهوارهای) برای پوشش نیازهای سازمان شما پیشنهاد خواهد کرد.
بسترهای ارتباطی کابلی (زمینی)
تا مدتها پیش، ایجاد شبکههای ارتباطی کابلی (سیم مسی – فیبر نوری) در مناطق شهری، روستایی و بین استانی، در انحصار شرکت مخابرات ایران بود. پس از خصوصیسازی شرکت مخابرات، بسترهای زمینی درون شهری و بین شهری (داخل استانی) دراختیار شرکت مخابرات ایران باقی ماند، اما ایجاد بسترهای زمینی کابلی بین استانی به انحصار شرکت ارتباطات زیر ساخت درآمد. تا سال ۱۳۹۴ شرکتهای ارایه کننده خدمات اینترنت پر سرعت (PAP — Private Access Provider) تنها مجاز به دریافت ظرفیتهای ارتباطی از شرکت مخابرات ایران یا شرکت ارتباطات زیر ساخت و ایجاد شبکه مستقل با تجهیزات اختصاصی خود بودند. لذا خدمات آنها با استفاده از کابلهای مسی و فیبر نوری این دو شرکت به مشتریان ارایه میشد. اما از سال ۱۳۹۵ با ارایه مجوزهای جدید، راه توسعه بسترهای ارتباطی کابلی برای بخش خصوصی فراهم گردید.
شبکه ارتباطات زمینی پارس آنلاین
پارس آنلاین از جمله شرکتهای پیشرو در زمینه ایجاد شبکههای ارتباطی کابلی با استفاده از شبکه سیم مسی و فیبر نوری شرکت مخابرات ایران و ارتباطات زیرساخت بود و سالهاست که از طریق این شبکه، خدمات اینترنتی و ارتباطی خود را به مشتریان سازمانی در سراسر کشور ارایه میکند. شبکه ارتباطات زمینی پارس آنلاین با بیش از ۱,۰۰۰,۰۰ پورت دسترسی ADSL در بیش از ۱۰۰۰ مرکز مخابراتی و ۲۵۰ شهر کشور گسترده شده و افزون بر ۷۰۰,۰۰۰ کاربر فعال در سراسر کشور از خدمات این شرکت استفاده میکنند. با این وجود، تکیه بر امکانات شرکت مخابرات در ارایه خدمات ارتباطی، همواره یکی از چالشهای اصلی اپراتورها جهت تضمین سطح خدمات (SLA) خود به مشتریان بوده است. ارتقاء پروانه (PAP) به مجوز ارایه خدمات ارتباطات ثابت (FCP — Fixed Communication Provider) که در سال ۱۳۹۴ به وقوع پیوست، این فرصت را برای اپراتورهای خدمات ارتباطی به وجود آورد تا با سرمایه گذاری و ایجاد شبکه فیبرنوری شهری و بین شهری، خدمات ارتباطی خود را با پهنای باند بسیار بالا و تضمین کیفیت استاندارد به مشتریان ارایه نمایند.
توسعه شبکه ارتباطات زمینی پارس آنلاین
گروه پارس آنلاین از زمان دریافت پروانه FCP، جزو اولین اپراتورهایی است که اقدام به طراحی و تامین منابع مالی برای ایجاد شبکه فیبر نوری (FTTX — Fiber To The X) در کشور نموده است. از جمله اهداف اصلی پارس آنلاین در اجرای فاز اول این پروژه، ایجاد و بهرهبرداری این شبکه در ۱۰ شهر اصلی کشور است. با راهاندازی این شبکه، محدودیتهای پهنای باند برای مشترکین خانگی و مشتریان سازمانی بر طرف خواهد شد و سرعت هایی تا 100Mbps به راحتی قابل ارایه خواهند بود.
ارتباطات ماهوارهای VSAT
ارتباطات ماهوارهای، یکی دیگر از روشهای ارتباطی کارآمد برای ایجاد شبکههای خصوصی انتقال دادهها میباشد. در شرایطی که ارتباطات زمینی یا رادیویی وجود ندارد یا ایجاد آنها مقرون به صرفه نیست، ارتباطات ماهوارهای که عموما به صورت شبکههای (VSAT (Very Small Aperture Terminal ایجاد میشوند، تنها راه ارتباطی ممکن به شمار میروند. یک شبکه ماهوارهای VSAT شامل تجهیزات مرکزی هاب (HUB) و تعدادی ایستگاههای کاری ترمینال (Terminal) میشود. تجهیزات ترمینال شامل دو بخش تجهیزات بیرونی (آنتن ماهواره، BUC، LNB و..) و تجهیزات داخلی (مودم ماهواره، روتر و…) میباشند. آنتنهای مورد استفاده در ایستگاههای کاری یک شبکه VSAT، معمولا با قطر ۱.۲ متر یا حداکثر قطر ۱.۸ متر بوده و به راحتی در شعب بانکی، سکوها و مناطق نفتی قابل نصب و راهاندازی میباشند.
مزایای شبکه ماهوارهای VSAT پارس آنلاین
- بهرهبرداری سریع و آسان
- قابل نصب و راهاندازی در هر شرایط جغرافیایی و اقلیمی
- بدون نیاز به هیچ نوع تجهیزات یا تاسیسات اضافی و ثابت برای راهاندازی
- امکان استفاده در مناطق فاقد برق و تاسیسات شهری با کمک ژنراتور برق
- برقراری ارتباط محل مورد نظر با دفتر مرکزی یا اینترنت تنها ظرف چند ساعت
- مناسب برای هرنوع تبادل داده، تصویر و انتقال خطوط تلفن
- پایداری (Availability) بسیار بالا و شبکهای کاملا امن
- بدون وابستگی به سایر بسترهای ارتباطی (زمینی، رادیویی شهری و کشوری)
- امکان ایجاد شبکه اختصاصی انتقال دادهها
کاربردهای شبکه خصوصی انتقال دادهها (VPN)
به طور کلی شبکههای خصوصی، برای تبادل داده و بستههای اطلاعاتی مابین نقاط یک شبکه ارتباطی گسترده ایجاد میشوند. دادههای اطلاعاتی مانند متن، صدا و تصویر به صورت عام در این شبکهها قابل تبادل هستند، اما برای استفاده از نرمافزارهای کاربردی، پلتفرمهای عملیاتی و به ویژه سیستم انتقال در سایر شبکهها مانند شبکههای تلفن همراه (GSM Backhaul) نیز کاربردهای منحصر به فردی دارند. در حال حاضر از راهکار ارتباطی VSAT پارس آنلاین برای ایجاد و پیادهسازی شبکه خصوصی انتقال داده دومین اپراتور تلفن همراه کشور استفاده میگردد.
چه کسانی نیازمند شبکه خصوصی انتقال دادهها (VPN) هستند؟
بانکها، موسسات مالی و اعتباری، شرکتهای تجاری خصوصی و دولتی، صنایع نفت و گاز، اپراتورهای تلفن همراه، دانشگاهها و دستگاههای اجرایی از جمله مشتریان اصلی استفاده از شبکههای خصوصی انتقال داده برای اتصال نقاط پراکنده شبکه خود به دفترمرکزی میباشند.
پارس آنلاین این خدمات را با استفاده از بسترهای متنوع ارتباطی خود به مشتریان ارایه مینماید. شبکه رادیویی بیسیم پارس آنلاین، جهت ارایه خدمات VPN در شهر تهران و شهرهای اطراف مورد استفاده فراوان مشتریان بانکی قرار میگیرد. عمده بانکهای خصوصی کشور جهت انتقال دادههای درون شبکهای خود از این نوع شبکه استفاده میکنند. در سایر شهرها، مراکز استانها و شهرستانها نیز بانکها خطوط زمینی ADSL پارس آنلاین را برای اتصال دستگاههای خودپرداز و یا ایجاد شبکه ارتباطی پشتیبان مورد استفاده قرار میدهند.
با استفاده از شبکه VSAT پارسآنلاین و مستقل از شبکه زمینی و مخابراتی کشور، امکان ارتباط اصلی نقاطی که فاقد هرنوع امکانات مخابراتی هستند فراهم شده و شبکه ارتباطی پشتیبان خطوط زمینی و مخابراتی نیز تامین میشود. در مناطق و سکوهای نفتی ایران در خلیج فارس و در نقاط دور افتاده و پراکنده کشور، شبکه ماهوارهای VSAT، تنها راه و اصلیترین شیوه ارتباطی جهت برقراری ارتباط با دفاتر مرکزی و دنیای خارج به شمار میرود. همچنین در خطوط کشتیرانی و شناورهای تجاری استفاده فراوانی از این شبکه میشود.
مشاوره تلفنی: ۸۲۲۰۸۱۲۰